Dacă locuiți în oraș sau intenționați să vă mutați într-o zonă urbană, știți cât de dificil poate fi să găsiți locuințe la prețuri accesibile, spațioase și situate convenabil. Pe măsură ce prețurile locuințelor continuă să crească, mulți locuitori din mediul urban optează pentru locuințe mai mici.

Ca urmare, locuirea într-o garsonieră devine o normă pentru mulți locuitori ai orașului. În afară de faptul ca este o modalitate excelentă de a reduce cheltuielile lunare și de a le cheltui pe ceva care îți place, locuința într-o garsonieră poate fi o opțiune mult mai etică și mai conștientă de mediu, care cu siguranță îți va reduce impactul asupra Mamei Natură. Deși s-ar putea să nu fie soluția ideală pentru toată lumea (de exemplu, familiile mari), a trăi intr-un loc mic vine cu unele beneficii enorme.

1. Este mai ecologic

Datorită dimensiunilor sale mai mici, o garsonieră este automat o opțiune mult mai ecologică în comparație cu locuințele mai mari. O suprafață mai mică înseamnă mai puțin spațiu de care ai nevoie pentru a te încălzi. Și cu cât folosești mai puțină căldură, cu atât vei aduce mai puține emisii de carbon în mediul înconjurător. Același lucru este valabil și pentru răcirea și iluminarea spațiilor de locuit – mai puține camere pentru a ilumina și răci înseamnă o eficiență energetică sporită a locuinței tale mici.

Dacă esti o persoană preocupată de mediu și doresti să faci tot ce iti stă în putință pentru a reduce amprenta de carbon, reducerea personalului poate fi una dintre cele mai ecologice mișcări pe care le poti face.

2. Este mai puțin probabil să acumulezi lucruri inutile

Traiul într-un spațiu mic necesită, de asemenea, să fi mai atent cu privire la articolele pe care alegi pentru casa. Casele mai mari vin cu tot acel spațiu suplimentar care ne încurajează să îl umplem. Altfel, se simte gol.

În schimb, a locui într-un apartament mai mic înseamnă că lucrezi cu o suprafață limitată, așa că trebuie să fii atent la achiziții pentru a evita aglomerarea spațiului tău de locuit. Locuința în spațiu mic te încurajează să renunți la obiectele care nu îți plac neapărat sau pe care nu le folosești atât de des. Te obligă să iti alegi concret, hotărând ce este esențial și ce nu.

Odată ce reduci dezordinea, va fi mai puțin probabil să acumulezi lucruri inutile. Pe lângă faptul că iti eliberezi spațiul, vei obține și câteva beneficii pentru sănătatea mintală.

3. Curățarea este mult mai ușoară

Să recunoaștem – mulți dintre noi pur și simplu nu au timpul sau energia necesara pentru a ne menține toate camerele perfect curate și ordonate în fiecare zi. Curățarea în profunzime, curățarea prafului, aspirarea și organizarea unei case cu mai multe camere pot consuma foarte mult timp, iar mulți dintre noi preferă să-și petreacă timpul liber făcând ceva ce le place cu adevărat, în loc să petreacă ore în șir făcându-si casa să arate locuibilă.

Daca te-ai hotarat sa achizitionezi si tu o astfel de locuinta, verifica pret garsoniera Craiova la PresidentResidence.ro.

Cele mai importante motive pentru care oamenii isi iubesc casele

Cultura este puternic inradacinata in sentimentele de independenta, autonomie si control, spune Robert Rubinstein, care preda antropologie la Universitatea Maryland din Baltimore County. „Traim intr-o societate care este preocupata de libertate, iar o parte a acestei dezvoltari este sa va faceti un spatiu si sa aveti un loc central din care sa priviti lumea”, spune el.

Rick Scheidt si-a petrecut o mare parte din viata profesionala vorbind cu locuitorii in varsta din orasele mici care dispar, care imprastie preriile din Kansas si alte state din Midwest. Aici, simtul locului este foarte puternic. Adesea, este tot ce a mai ramas.

„Numim asta interioritate autobiografica”, spune el. „Oamenii privesc aspectele din mediul lor intr-un mod foarte personal. S-ar putea sa vorbesc cu o femeie mai in varsta despre amintirile ei despre un loc si i-as spune: „Uita-te la cedrul de acolo. Se pare ca a trecut prin vremuri grele si a fost lovit de fulger.’ Si se va uita la acel copac si va spune: „Oh, asta e baza a treia”, bazandu-se pe amintirile cand juca baseball acolo cand era copil.

Astfel de amintiri devin parte din povestea de viata a unei persoane, care este adesea esentiala pentru sentimentul de bunastare si evaluarea daca viata lor a avut sens. „Nu putem intelege nimic altceva din ceea ce ne spun oamenii fara sa intelegem povestea vietii lor”, spune Rubinstein. Rolul casei si sentimentul locului in povestea de viata a unei persoane pot fi semnificative. Pe masura ce oamenii imbatranesc, noteaza el, povestea lor de viata capata o importanta suplimentara. „De la a fi doar o poveste la a deveni o resursa reala pe care oamenii se bazeaza pentru a-si aminti locul in lume si realizarile lor.”

0 Shares:
You May Also Like