Daca esti inscris deja intr-un program de arta culinara sau daca, pur si simplu, esti pasionat de aceasta meserie, probabil ai aflat deja rolurile pe care le au persoanele dintr-o bucatarie. Daca nu ai aflat inca aceste lucruri, Reclamapetelefon.ro iti ofera cateva informatii despre ce implica aceasta meserie.

Bucatarul sef este cel care dirijeaza bunul mers al lucrurilor dintr-o bucatarie, iar rolul lui este unul vital intr-o bucatarie profesionala, astfel ca intelegerea modului de a fi un bun bucatar-sef te va ajuta sa iti construiesti o cariera solida in artele culinare. Daca speri ca intr-o buna zi o sa fii un bucatar executiv care comanda o echipa in propria bucatarie, intelegerea factorilor care implica acest lucru este cruciala.

Cu toate acestea, echipa bucatarului sef este cea care conteaza foarte mult, iar unul dintre rolurile esentiale este detinut de ajutorul de bucatar sau „sous chef-ul”. Astfel, un ajutor de bucatar este un comandant al bucatarului sef. Hotelurile mari, centrele de conventii si restaurantele cu volum mare au mai multe ajutoare de bucatari care lucreaza pe o linie, in timp ce restaurantele mai mici au, de obicei, un singur ajutor de bucatar care mentine legatura intre liderul din bucatarie si restul personalului.

Potrivit unor specialist in domeniu, ajutorul de bucatar implica, in esenta, doua locuri de munca. Ce face un ajutor de bucatar? Rolul acestuia necesita o serie de abilitati si o mentalitate specifica, asadar iata o descriere a ingredientelor de care vei avea nevoie pentru a fi un bun ajutor de bucatar.

Abilitati de gatit

Pare evident, nu? Dar un ajutor de bucatar eficient are nevoie de un nivel exceptional de pricepere la gatit. Acesta trebuie sa fie pregatit sa sara in orice parte a liniei, din orice motiv: atunci cand lipseste un bucatar, pentru a accelera lucrul echipei atunci cand serviciul de masa a ajuns la o cota inalta etc. Un bun ajutor de bucatar va avea abilitatile de a executa o gama larga de feluri de mancare – de la salate la feluri de mancare complexe, folosind o varietate de tehnici culinare in succesiune rapida.

Aptitudini organizatorice

Un bun ajutor de bucatar este extrem de organizat, deoarece sarcinile acestuia variaza. Acestea vor include: asistarea bucatarului sef la planificarea meselor, tine cont de consumabilele si ingredientele bucatariei cand vine timpul sa pregateasca mesele, asigura faptul ca bucataria respecta standardele de salubrizare la timp pentru serviciul zilnic, programarea celorlalti angajati din bucatarie si asigurarea faptului ca sosesc la timp si completarea personala daca cineva se inscrie bolnav sau intarzie.

De asemenea, ajutorul de bucatar trebuie sa gandeasca rapid, sa fie adaptabil si calm sub presiune. Acesta este deseori responsabil de modificari in timp ce anumite provizii – sau personal – nu ajung la timp pentru servire. Acesta reprezinta legatura dintre bucatarul principal si intreaga echipa. Rolul lui este unul vital in orice mediu de bucatarie.

Abilitati de conducere si comunicare

Aceste doua abilitati merg mana in mana. In timp ce bucatarul executiv se ocupa din punct de vedere tehnic de bucatarie, ajutorul de bucatar este cel care efectueaza o mare parte din managementul practic. Un bun ajutor de bucatar este capabil sa instruiasca si sa supravegheze personalul din bucatarie si apoi sa-i ajute sa indeplineasca intentiile bucatarului executiv de gatit si servit masa.

 

0 Shares:
You May Also Like