Peleții sunt unul dintre cei mai căutați combustibili pentru încălzirea locuințelor la ora actuală. Dau un randament admirabil, au un preț accesibil, iar acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care un număr din ce în ce mai mare de români îi aleg pentru a-și încălzi locuințele.
Totuși, acolo unde vorbim despre o creștere a achiziției în piață, trebuie să avem grijă și la posibilele produse contrafăcute. În cazul peleților s-au înregistrat o mulțime de cazuri de înșelăciune, iar acest lucru trebuie să se sfârșească cât mai curând. Românii au nevoie de informații corecte despre peleți pentru a nu mai pica pradă celor ce vor să se îmbogățească de pe urma lipsei de informare a acestora.
Care sunt diferențele dintre peleții de calitate superioară și cei de calitate slabă?
Ca să fii sigur că nu vei fi în ipostaza de victimă atunci când vine vorba de peleți, trebuie să cunoști câteva criterii cheie ale acestora. Nu sunt multe la număr, însă fac diferența între peleții de calitate superioară și cei de calitate precară.
Dacă nu vrei să parcurgi toate informațiile de mai jos și vrei o recomandare de sursă sigură din care să achiziționezi peleți, atunci accesează tomibena.ro. Aici găsești peleți de calitate austriacă, calitate superioară. Prețul lor este destul de accesibil, iar cu cât achiziționezi o cantitate mai mare, cu atât devine mai avantajos.
Revenind, iată care sunt criteriile care fac diferența dintre peleții de calitate superioară și cei de calitate slabă:
Clasa de calitate a peleților
După denumire îți dai deja seama că vorbim despre un indice crucial. Peleții sunt împărțiți în trei clase de calitate. Este vorba despre clasa de calitate A1, clasa de calitate A2 și clasa de calitate B1.
Cei mai buni peleti pentru consum casnic sunt peleții din clasa de calitate A1, așa cum îi găsești pe tomibena.ro. Aceștia sunt 100% puri, dau randament optim, iar puterea lor calorică depășește puterea calorică a multor specii de lemn.
Cu cât scad clasele de calitate, cu atât mai slab calitativi sunt peleții. Cei din clasa de calitate B1, de exemplu, sunt plini de impurități și au nevoie de un timp îndelungat de ardere pentru a da un randament cât de cât satisfăcător.
Umiditatea peleților
Ca și în cazul lemnelor de foc, umiditatea face diferența în procesul de ardere. Cu cât peleții sunt mai uscați, cu atât mai bine vor arde.
Ce umiditate trebuie să aibă peleții pentru a da randament optim? Așa cum este cazul celor de pe tomibena.ro, umiditatea trebuie să se situeze între 8% și 10%, nici mai mult, dar nici mai puțin.
Ambalajul peleților
Ambalajul peleților este cel care le oferă acestora protecție, permite o deplasare ușoară, iar în același timp îi ferește de umiditate. Atunci când observi că ambalajul peleților prezintă rupturi, nu îi achiziționa. Riști ca aceștia să prezinte o umiditate mai mare decât cea prevăzută, iar asta înseamnă că nu vor arde la fel de bine.
Modul în care se prezintă ambalajul spune foarte multe despre felul în care peleții în cauză au fost depozitați. Și tu trebuie să fii foarte atent la modul în care îți depozitezi peleții după achiziție. Se recomandă amplasarea acestora într-un spațiu uscat, ferit pe deplin de umiditate.
Informațiile regăsite pe ambalajul peleților
Peleții de calitate vor avea întotdeauna imprimate pe ambalaj informații cheie. Este vorba despre producător, dimensiuni, clasă de calitate, putere calorică, greutate, norme îndeplinite, dar și data la care au fost produși.
Verifică mereu informațiile de pe ambalajul peleților pentru a vedea dacă se potrivesc cu toate criteriile anterior enunțate. Dacă nu se regăsesc informații descriptive pe ambalaj, atunci nu cumpăra acel sac cu peleți. Riști să fie de calitate precară, de îndată ce nu există informații despre eficiența lor.
Acestea sunt principalele criterii care fac diferența dintre peleții de calitate superioară și cei de calitate precară. După cum s-a mai spus, nu sunt multe, le poți reține cu ușurință și te ajută să nu cazi pradă țepelor.
Din nou, dacă nu vrei să te complici cu conspectarea pieței, poți alege peleții de la tomibena.ro care îndeplinesc toate criteriile anterior menționate.