A face din spatiul verde un succes este uneori o adevarata cursa cu obstacole. Pentru cei care sunt amatori, provocarea este sa reuseasca sa lucreze singuri la zona de gradina, fara a apela la serviciile unui profesionist. Pentru a face acest lucru, este esential sa urmati sfaturile privind materialele care trebuie folosite in gradina.

De exemplu, utilizarea unei foi de solar a devenit o necesitate pentru a evita sa va epuizati cu sarcini inutile. Prin urmare, alegerea foliei de solar este importanta si trebuie sa fie adaptata la clima si la tipul de plantare. Avem aici cateva recomandari pentru a va ajuta sa alegeti folia de solar potrivita.

Care sunt avantajele foliei de solar?

Folia de solar este o prelata de gradina folosita pentru a acoperi plantele. Ajuta la mentinerea umiditatii solului si asigura o caldura placuta pentru flori. Avantajul acestor huse este ca va scutesc de munca plictisitoare de plivire sau de utilizarea de substante chimice in spatiul dumneavoastra.

Intr-adevar, avantajele unei panze de solar sunt multiple, in special prevenirea buruienilor in gradini. De asemenea, contribuie la cresterea plantelor. Sintetice sau biodegradabile, tesaturile de gradina sunt insasi reflectarea gradinaritului ecologic si organic.

Cum se alege greutatea tesaturii de solar?

Greutatea tesaturii de solare este un element fundamental de care trebuie sa se tina cont inainte de utilizarea acesteia. Specialistii va ofera cateva sfaturi pentru a o alege pe cea mai potrivita pentru dumneavoastra. In general, greutatea unei prelate corespunde intotdeauna unei anumite grosimi. De exemplu, o folie de solar de 130 de grame este echivalenta cu o grosime de 0,130 milimetri sau 130 microni.

Grosimea tesaturii va depinde apoi de greutatea acesteia. Cu cat este mai groasa, cu atat va fi mai rezistenta si de o calitate mai buna. In orice caz, se recomanda insistent utilizarea unei prelate de 130 de grame. Acesta va inabusi complet buruienile si va impiedica formarea altora in jurul culturilor dumneavoastra.

In unele regiuni ploioase, expertii recomanda utilizarea unei panze de 90 de grame pentru o absorbtie mai mica a umiditatii. Pentru o irigare optima a solului si o penetrare optima a luminii solare, se recomanda 100 de grame de tesatura.

Cum se utilizeaza folia de solar?

Folia profesionala de acoperire este usor de utilizat. Acoperiti pur si simplu solul cu o rola de tesatura si apoi taiati-o transversal in jurul plantei. Planta va putea astfel sa creasca si sa iasa cu usurinta din folie. Alegerea culorii este importanta doar pentru anumite categorii de folii de solar profesionale. In functie de nevoile dumneavoastra, exista multe culori si dimensiuni diferite de folie de solar.

Cu toate acestea, pentru a scapa de buruieni si, in acelasi timp, pentru a avea o crestere mai rapida a plantelor, folia alba de solar este cea mai potrivita. Se stie ca albul reflecta spectrul soarelui catre culturi, favorizand astfel cresterea acestora. Tesatura de gradina poate fi folosita si pentru a acoperi terasamentele din gradina voastra, fie ca e vorba de gradina de flori sau de legume.

De ce iubesc plantele apa de ploaie?

S-ar putea sa nu fie o surpriza ca nu exista plante care iubesc mai mult decat apa de ploaie. Imagineaza-ti plantele tale insetate stropite cu picaturi cazute proaspat din cer, frunzele lor canalizand cu experienta bogatia pe tulpini si in sol – chiar in zona radacinilor unde este cel mai necesar.

Apa de ploaie nu contine substante chimice si saruri. Apa de ploaie este 100% apa moale. Fara saruri, minerale, substante chimice de tratare si produse farmaceutice care se gasesc in apele municipale, subterane si de suprafata, apa de ploaie este hidratare pura. Sarurile si substantele chimice se acumuleaza in sol in timp, iar aceste reziduuri sunt dure pentru plante. Acest efect este exagerat la plantele in ghiveci unde acumularea este mai pronuntata. Apa de ploaie poate ajuta la indepartarea acestor substante chimice si la reimprospatarea sanatatii solurilor.

Apa de ploaie este usor acida – in mod natural! Gradinarii stiu ca majoritatea plantelor cultivate organic prefera niveluri ale pH-ului solului intre 5,5 si 6,5. Aceasta se afla pe partea acida a pH-ului neutru 7 si, prin designul naturii, este intervalul exact de pH pentru apa de ploaie. Apa din oras, pe de alta parte, este tratata pentru a fi alcalina pentru a proteja tevile metalice de coroziune si poate avea un nivel de pH mai mare de 8,5.

Apa gri  (apa de uz casnic folosita odata de la o masina de spalat rufe, dus sau chiuveta de baie) va incepe cu acelasi pH ca si apa de la robinet, dar poate avea un pH de pana la 10,5 odata ce ajunge in gradina, in functie de tipurile de sapunuri. si detergentii care sunt in el. Irigati cu apa de ploaie pentru a va spala solul si pentru a va mentine pH-ul solului in echilibru perfect!

0 Shares:
You May Also Like