Este foarte important sa ne gandim la ceea ce vom purta in ziua nuntii si este ca intotdeauna primul lucru la care ne gandim este rochia si costumul, dar exista multe alte lucruri la care sa ne gandim, cum ar fi, jartiera si sau accesoriile pentru par care sunt intotdeauna lasate deoparte pana in ultimul moment, si de aceea vrem sa va spunem putin cat de importante sunt pentru nunta si semnificatia lor atunci cand ne unim viata cu o alta persoana.

Dar nu numai aceste elemente sunt importante, intr-o ceremonie fiecare detaliu conteaza, de la invitatii de nunta la cadouri pentru oaspeti.

Ceea ce mireasa poarta pentru ziua nuntii,este numit in mod obisnuit trusou, iar acest lucru include mai multe lucruri, nu numai rochia, dar, de asemenea, frizura, voal, pantofi, lenjerie, jartiera, buchet, arcul, bijuteri si chiar  inele. Recomandam rochie mireasa Bucuresti.

Rochia

Inainte ca rochia alba sa fie folosita ca simbol al puritatii si virginitatii, miresele purtau rochii de toate culorile si fiecare reprezenta o situatie diferita. In cazul in care mireasa a folosit:

  • Albastru, a insemnat ca dragostea a fost intotdeauna acolo .
  • Perla, insemna ca va trai un vartej de sentimente.
  • Cafeaua- era ca el locuia mereu in orasul in care locuia.
  • Rosu, insemna ca isi dorea propria moarte.
  • Galben, insemna sa-i para rau pentru cel care s-a casatorit cu ea.
  • Verde, se credea ca merita vazuta, desi aceasta culoare avea multe conotatii, deoarece pentru irlandezi era culoarea traditionala, dar pentru alte culturi, casatoria in verde insemna promiscuitate.
  • Roz, insemna ca spiritul ei se scufunda.
  • Negru, a fost cand ea nu si-a dorit nunta

Dar de ce rochiile de mireasa sunt albe acum?

Putine evenimente sunt la fel de inconjurate de superstitii ca legatura de casatorie si nimeni nu are mai multa nevoie sa se simta protejat decat mireasa.

In casatoriile formale vechea traditie a miresei care poarta tot alb (cu exceptia a ceva albastru pe care ea va purta in mod normal ascuns) este inca pastrata. Aceasta traditie dateaza de un secol. Ei bine, se spune ca albul simbolizeaza puritatea si inocenta unei mirese.

In Grecia antica, aceasta culoare simboliza bucuria,de aceea grecii purtau intotdeauna alb la festivaluri si foloseau ghirlande cu flori albe. Exista multe superstitii legate de rochii de mireasa colorate,desi acestea sunt folosite in multe alte tari.

Accesorii pentru rochia de mireasa

Valul reprezinta puritatea intentiei cu care mireasa urca la altar pentru a incepe o noua etapa in viata ei.

Frizura inseamna ca mireasa va fi regina pentru o zi, iar atunci cand este purtata cu flori, inseamna virginitate si puritate.

Buchetul si jartiera  sunt aruncate la oaspeti pentru a impartasi norocul sa isi gaseasca  cealalta jumatate . Buchetul reprezinta fertilitatea, inflorirea si generozitatea.

Inelele – rotunde – reprezinta unirea iubirii vesnice care nu va avea sfarsit,se crede, de asemenea, ca, pe masura ce sunt binecuvantate de preot, il ocrotesc pe cel care o poarta.

Rochia de mireasa in istorie

Vechile mirese ateniene purtau robe lungi violete sau rosiatice deschise, stranse in talie de un brau pe care mirele trebuia sa-l slabeasca mai tarziu, simbolizand pierderea virginitatii. Casatoria a fost oficializata printr-o sarbatoare, urmata de o procesiune cu torte care i-a dus pe cuplul in camera nuptiala. La intrare, unei mirese ateniene i s-a dat un fruct de gutui din care sa muste, precum Persefona gustand semintele de rodie din livezile din lumea interlopa care o legau de noul ei sot, Hades.

O tema cheie a nuntilor este trecerea simbolica de la copilarie la maturitate, de la o etapa distincta a vietii la alta. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile, care trec de la taramul virginal, de primavara, al copilariei, la maturitatea fructuoasa a vietii de casatorie, unde se asteapta sa produca copii. In multe culturi, ritul care arunca femeile tinere intr-o noua lume a sexului si a maternitatii este jucat ca un fel de moarte a vechiului sine, completat cu doliu ritualizat si lamentari formale. Uneori, hainele pe care le poarta miresele au reflectat aceste teme.

China poate fi primul loc in care se astepta ca miresele sa poarte o anumita culoare. In timpul domniei dinastiei Zhou, in urma cu aproximativ trei mii de ani, miresele si mirii lor purtau ambii robe negre sobre, cu ornamente rosii, purtate peste o haina alba vizibila. Purtarea unor culori si modele specifice nu a fost rezervata nuntilor.

Conducatorii Zhou au instituit legi stricte de imbracaminte care dictau ce putea fi purtat, de catre cine si cand, in functie de profesie, casta sociala, sex si ocazie. Aceste reguli erau inca in vigoare la inceputul dinastiei Han, in jurul anului 200 i.Hr., cand miresele si mirii inca purtau negru.

Se presupune ca Hans au fost mai putin stricti in aplicarea edictelor vestimentare, dar totusi au prescris ca anumite culori sa fie purtate in anumite perioade ale anului: verde primavara, rosu vara, galben toamna si negru iarna.

0 Shares:
You May Also Like