O pompa submersibila se refera la o pompa de apa care este complet scufundata in lichidul de pompat. Daca se foloseste aceasta pompa, de exemplu, pentru a goli subsolul, pompa de apa este apoi plasata sub apa. Majoritatea pompelor submersibile au actionare electrica, dar exista si pompe cu actionare electromecanica.
Pompa submersibila este utilizata pentru a pompa afara apa, de exemplu, in cazul unei reduceri a apelor subterane, pomparea in sus a apelor subterane pentru apa potabila sau apa de stingere, pomparea din apa murdara si pomparea apei de drenaj. Se poate folosi aceasta pompa pentru a pompa apa din piscina, de exemplu atunci cand se doreste reducerea nivelulului apei sau se adauga apa curata in piscina. In cazul unei daune de apa in subsol sau din cauza unei scurgeri, se poate cumpara aceasta pompa pentru a pompa apa din subsol.
Exista de asemenea catvea sfaturi in privinta cumpararii unei pompe submersibile. Nu se stie niciodata atunci cand cineva va avea nevoie de o pompa submersibila si vrea sa stie sigur ca face o investitie buna. Cea mai buna pompa are cateva atribute pozitive ce trebuie luate in considerare.
Sfat 1: Se verifica capacitatea pompei. O pompa are o capacitate de 7500 litri pe ora, cealalta poate procesa 18.000 litri pe ora. Intotdeauna trebuie gandit inainte, de ce capacitate este nevoie si se va cauta o pompa care sa livreze aceasta capacitate.
Sfat 2: Se verifica capul de livrare. Aceasta este inaltimea maxima la care o pompa poate livra apa. Sunt pompe cu o inaltime de 8 metri, dar exista si pompe cu o inaltime de 5 metri. In acest caz, ar trebui verificata si se va cauta o pompa care sa corespunda cerintelor personale.
Sfat 3: Trebuie stiut de dinainte daca se doreste ca pompa submersibila sa porneasca si sa se opreasca automat. Acest lucru se face printr-un plutitor. In setarea automata, pompele nu sunt capabile sa se usuce prin aspirare. Acest lucru este posibil doar in setarea manuala, prin care trebuie oprita pompa in timp util.
Sfat 4: Se va verifica ce accesorii vin cu pompa. Unele pompe sunt mai usor de utilizat decat alte pompe, pur si simplu pentru ca sunt furnizate mai multe accesorii impreuna cu aceste pompe. Daca se va considera ca usurinta de utilizare este foarte importanta, sfatul este de a verifica din timp ce accesorii sunt potrivite cu o pompa.
Partea inferioara a pompei contine o grila de aspiratie, care trage apa direct in pompa. Apa este apoi transportata prin casa pompei la o racordare sub presiune, prin care apa poate parasi pompa. La aceasta conexiune de presiune este atasata un furtun sau o teava de scurgere, astfel incat apa sa poata fi pompata. Pompa poate fi scufundata complet sau partial in apa, deoarece pompa insasi se raceste cu apa, care este apoi pompata. Prin urmare, functionarea uscata poate fi fatala pentru o pompa submersibila. De aceea, nu exista pompe submersibile care sa poata pompa complet uscat in setare manuala (pe baza unui flotor). Acest lucru este probabil posibil cu unele pompe submersibile in setare manuala.
Ce trebuie sa stii despre plantele pe care vrei sa le cresti cu ajutorul unei pompe submersibile
Nu arunca frunzele de toamna! Taiati-le si folositi-le ca ingrediente pentru compost. Frunzele cazute pot fi lasate sa hraneasca gazonul. Dupa cateva ingheturi puternice, cand plantele au devenit complet latente, puteti folosi si 3-6 inci de frunze maruntite ca mulci peste plantele perene fragede pentru a le mentine latente peste iarna. Indepartati mulciul primavara.
Evitati sapatul sau plantarea in sol umed; lucrandu-l dauneaza structurii solului. Asteptati pana cand solul este sfaramicios si nu mai formeaza o minge cand strangeti ceva in mana (nu trebuie sa fie uscat cu oase) pentru a cultiva sau a sapa.
Intelegeti drenajul solului dvs. Radacinile au nevoie de oxigen, iar daca solul este umed constant, nu exista pungi de aer pentru ca radacinile sa prospere. Multe plante prefera solul bine drenat, asa ca modificati-va solul cu materiale organice pentru a imbunatati calitatea solului. Deci nu arunca o cantitate uriasa de apa pe ele utilizand in exces pompa submersibila pentru ca apa nu va ajunge la radacini daca solul nu este bun.
Unele plante infloresc ca raspuns la lungimea zilei. Crizantemele, poinsettia, capsunile si altele au nevoie de nopti lungi pentru a produce flori. Daca doriti capsuni care infloresc si produc fructe atunci cand temperaturile sunt intre 35°F si 85°F, alegeti o varietate etichetata „neutru pentru zi”.
Speciile native de plante sunt adesea mai bine adaptate la cresterea in regiunea ta decat plantele din alte locuri ale lumii. De asemenea, sunt mai bune pentru polenizatorii locali care au evoluat odata cu ele. Daca doriti sa cresteti plante pentru a sustine polenizatorii, evitati soiurile mai noi cu flori duble, deoarece toate petalele suplimentare ingreuneaza insectele sa ajunga la nectar si polen.