Este universal cunoscut faptul ca vinul se imbina de minune cu anumite preparate, insa important este sa stim cum sa facem asocierile culinare. Nu putem alege la intamplare un vin pe care sa il servim cu un anumit preparat pentru ca sunt sanse mare ca acestea sa nu se potriveasca. In schimb, exista cateva recomandari de care oricine poate tine cont, astfel incat sa se bucure de o experienta cat mai placuta.
Pinot Noir si preparate vegetariene
Vegetarienii care iubesc vinul rosu pot incerca o combinatie intre Pinot Noir si preparate precum legume la gratar, ciuperci si nu numai. De exemplu, aromele pamantii pentru care sunt renumite vinurile Pinot Noir in combinatie cu risotto cu ciuperci va reprezenta mereu o alegere excelenta.
Pinot Noir si carnea slaba
Datorita faptului ca Pinot Noir este unul dintre vinurile mai putin taninoase, acesta se dovedeste a fi un partener ideal pentru preparatele cu mai putina grasime. De exemplu, Pinot Noir alaturi de mancarurile pe baza de rata este o combinatie excelenta pentru ca vinul este echilibrat si poate evidentia aromele ratei.
Si preparatele din vita pot fi o optiune demna de luat in calcul, insa recomandate sunt cele mai usoare, astfel incat aromele acestora sa nu fie foarte intense.
Sangiovese si preparate din bucataria italiana
Preparatele din bucataria italiana merita servite alaturi de un vin autentic italian, iar Sangiovese este unul cu o corpolenta medie, cu arome intense de cirese si note discrete de vanilie. Acest vin straluceste alaturi de branzeturi tari si preparate din carne condimentate cu oregano, busuioc sau cimbru.
Cabernet Sauvignon si fripturi premium
Vinurile Cabernet Sauvignon nu sunt potrivite pentru preparatele usoare si delicate intrucat le copleseste gustul. In schimb, acestea sunt excelente langa fripturi din carne premium, dar si langa gustari. De exemplu, branzeturile tari si moi sau mezelurile se imbina de minune cu aceste vinuri.
Malbec si preparatele la gratar
Daca iti place sa faci des preparate la gratar, indiferent ca vorbim de vita sau porc, atunci vinurile Malbec pot fi o alegere foarte inspirata. Acestea au o structura deosebita care merg bine cu carnea bine afumata, chiar si daca vorbim despre cea de pasare. O idee excelenta este condimentarea carnii cu ierburi pentru accentuarea gustului fructat al vinurilor Malbec.
Aceste vinuri sunt recomandate si pentru iubitorii burgerilor pentru ca ajuta la gasirea unui echilibru perfect. De exemplu, vinuri mai putin corpolente precum Pinot Noir nu pot face fata mancarii, pe cand cele mai corpolente pot domina gustul preparatelor.
Shiraz alaturi de preparate condimentate si branzeturi
Vinurile Shiraz sunt cunoscute pentru corpolenta lor, avand un continut ridicat de taninuri, insa nu sunt la fel de acide ca vinuri precum Cabernet Sauvignon, astfel ca lasa o senzatie subtila de dulce.
Aceasta sunt excelente alaturi de preparate condimentante, cu cat mai multe mirodenii, dar si langa branzeturile afumate si nu numai. Datorita faptului ca vinurile Shiraz sunt aromate si amintesc de fructele negre, acestea sunt ideale si cu branzeturi usoare precum feta sau telemea.
Daca esti in cautarea unor vinuri de inalta calitate pe care sa le servesti alaturi de preparatele preferate, atunci poti accesa urmatorul link: https://budureasca.ro/vin-rosu/. Magazinul online al Cramei Budureasca vine cu nenumarate propuneri care sa acopere preferintele tuturor, indiferent ca vorbim de vinuri obtinute din soiuri autentice romanesti, fie unele internationale.
Te despart doar cateva click-uri de vinurile tale preferate care se vor dovedi a fi o alegere excelenta in nenumarate contexte. Descopera-le chiar acum pe toate, alege-ti preferatele si lasa-te cucerit!