Cumparaturile pentru o casa sunt incitante, dar pot fi si o incercare stresanta. Pe langa angajamentul financiar urias, este un proces lung si complicat. Un pas important pentru care trebuie pregatit este inspectia la domiciliu… mai ales cand vine vorba de incalzire si aer conditionat. Iata o lista de verificare HVAC pentru inspectia casei pentru a va ajuta sa evitati orice surprize nedorite.

Ce sunt inspectiile la domiciliu

De obicei, o inspectie a locuintei este efectuata dupa ce o parte interesata face o oferta pentru o locuinta. Uneori are loc in prealabil, dar, indiferent, inspectia este o parte importanta a procesului de cumparare a casei. Poti vedea mai multe aspecte pe e-constructinstal.ro/.

O inspectie la domiciliu este, in general, efectuata de un inspector de locuinte instruit si certificat. Inspectia examineaza starea casei, identificand eventualele probleme pentru a ajuta la determinarea valorii casei. Este o masura de precautie pentru a ajuta cumparatorul sa stie pentru ce plateste. Va ajuta sa decideti daca doriti sa incheiati afacerea sau sa plecati.

Listele de verificare tipice de inspectie includ evaluari ale fundatiei structurale, amenajarii teritoriului, instalatiilor sanitare, drenajului, septicii, ferestrelor, usilor, acoperisului, sidingurilor etc. Inspectorul cauta orice indiciu ca vor fi necesare reparatii in interiorul sau in afara casei.

Inspectiile includ si sistemul HVAC al unei case. Dar, dupa cum puteti vedea, este doar una dintre multele opriri de-a lungul turului. Un inspector de locuinte instruit si certificat va poate oferi o impresie generala despre starea unui sistem HVAC. Orice probleme flagrante privind siguranta si functionalitatea vor fi notate.

Cu toate acestea, un inspector de locuinte nu este un tehnician HVAC. Evaluarea unui inspector de locuinte nu poate oferi acelasi grad de detaliu si expertiza si deseori va rata puncte cruciale.

Uneori, o inspectie presupune pur si simplu pornirea unui cuptor sau a aparatului de aer conditionat pentru a vedea daca functioneaza corect. Acest control superficial nu va determina pierderi masive de energie. Nici macar nu va identifica componentele crapate sau lipsa daca nu prezinta imediat o problema evidenta.

Echipamentele de incalzire si racire reprezinta cele mai costisitoare aparate dintr-o casa. Acest lucru este valabil mai ales in zonele cu clima mai aspra. Intre costurile de intretinere, reparatie, inlocuire si facturile de utilitati, se aduna. S-ar putea sa va uitati la o cheltuiala mai mare decat poate reprezenta cu exactitate un inspector de locuinte.

Un tehnician certificat de la o companie de renume HVAC poate oferi o lista cuprinzatoare de verificare a HVAC pentru inspectia casei. Cu cunostintele, instrumentele si experienta corespunzatoare, puteti sti exact ce obtineti.

Daca sunteti in proces de cumparare pentru un nou sistem HVAC, veti intalni termenul „BTU”. Poate va intrebati: ce este BTU? Cititi mai departe pentru a afla ce inseamna si de ce conteaza. Intelegerea BTU-urilor este cea mai buna modalitate de a gasi sistemul de incalzire sau de racire potrivit nevoilor dumneavoastra.

Deci, ce este BTU, mai exact? Pentru inceput, acronimul, „BTU”, inseamna „British Thermal Units”. Aceasta unitate de masura se refera la cantitatea de energie necesara pentru a creste temperatura unui kilogram de apa cu un grad Fahrenheit. (Din punct de vedere tehnic, ar trebui sa adaugam „la nivelul marii”, dar asta nu este relevant pentru discutia HVAC).

Aceasta unitate de masura a fost utilizata de la sfarsitul anilor 1800. De atunci, a devenit un termen folosit in mod obisnuit in industrie pentru evaluarea si dimensionarea aparatelor de incalzire si racire. Acele electrocasnice includ atat intreaga casa, cat si aparatele de aer conditionat portabile. Acestea includ, de asemenea, sobe, pompe de caldura si incalzitoare alimentate cu petrol, gaz natural, electric, solar si nu numai.

Pe masura ce rasfoiti prin diferite optiuni pentru un aparat de aer conditionat, un cuptor sau un sistem HVAC, veti vedea termenul „BTU”. Se arata in multe moduri diferite. Iesire BTU, intrare BTU, numar BTU, BTU/H etc.

Iata cateva raspunsuri la intrebarile de baza pe care le puteti avea despre modul in care sunt utilizate BTU-urile in lumea sistemelor HVAC.

Exista o mica diferenta in modul in care termenul este de obicei aplicat intre sistemele de aer conditionat si sistemele de incalzire.

O evaluare BTU pentru echipamentul de incalzire se refera de obicei la cantitatea de caldura pe care o poate genera aparatul. La aparatele de aer conditionat, ratingul BTU se refera la capacitatea acestora de a elimina caldura din aer.

In fiecare caz, este vorba de cata energie trebuie sa genereze unitatea pentru ca aerul sa fie la o temperatura diferita. Acesta este ceea ce se numeste „intrare BTU” – care nu trebuie confundat cu iesirea BTU.

Valoarea tipica BTU a unui incalzitor se refera la cantitatea de caldura pe care o poate genera. Cu AC, numarul BTU este aproximativ energia necesara pentru a transfera caldura din casa.

Deci, ce este intrarea BTU? Aici, intrarea este despre capacitate. Producerea si eliminarea caldurii necesita ambele energie, iar unitatile diferite au capacitati diferite de a incalzi/raci diferite spatii.

Cu toate acestea, exista si „iesire BTU”, cunoscuta si sub denumirea de „iesire de caldura” (atunci cand se aplica incalzitoarelor). Aceasta nu se refera la energia necesara pentru a functiona echipamentele de incalzire sau de racire. In schimb, se refera la cantitatea de caldura utilizabila care este produsa (sau indepartata).

0 Shares:
You May Also Like