Din ce in ce mai multi romani prefera sa isi petreaca vacantele in Romania, in loc sa plece in diferite destinatii exotice. Totusi, anumite orase sunt mult mai populare decat altele, iar turistii nu stiu ce zone sa viziteze, astfel incat sa nu fie deranjati de aglomeratie sau de trafic. Noi va recomandam sa evitati orasele populare si sa cautati zone linistite, cum ar fi judetul Bistrita Nasaud.

Aceasta locatie a atras de-a lungul anilor atat turisti romani cat si turisti straini si cercetatori datorita bogatiei pe care aceasta zona o ofera, fie ca este vorba de lumea vegetala si animala sau de aspecte socio-culturale. Daca v-ati decis, in cele din urma sa vizitati judetul Bistrita Nasaud, noi va recomandam sa va cazati la complexul Poiana Zanelor. De altfel, in acest articol va vom prezenta cateva dintre atractiile turistice pe care le puteti vizita.

Unul dintre locurile cheie ale zonei este reprezentat de cetatea Ciceu. Aceasta fortificatie este, de fapt, compusa din ruinele fortaretei care era pozitionata la granita dintre patru localitati, anume Ciceu, Giulesti, Corabia si Dumbraveni. Inca de la inceputul secolului al XV-lea exista documente ce contin diferite mentiuni legate de existenta cetatii Ciceu. In zilele de astazi, ruinele se afla in stare de degradare.

In cazul in care nu sunteti pasionat de monumentele istorice si vreti sa explorati mai mult muntii Carpati, noi va recomandam sa vizitati lacul Lala Mare. Acesta este pozitionat la peste 1800 m altitudine, la baza varfului Ineu si este considerat ca fiind unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din Romania. In aceasta zona puteti vedea chiar si anumite specii de plante protejate prin lege, cum ar fi bujorul de munte. Anumiti turisti viziteaza lacul Lala Mare pentru a pescui deoarece lacul este populat de pastravi.

Un alt lac care a atras atentia turistilor este lacul Colibita. Acesta este un lac de acumulare, iar de-a lungul timpului a adunat in jurul lui anumite legende si povesti. Localnicii sustin ca atunci cand apa este limpede se pot vedea pe fundul lacului casele si bisericile fostului sat. De altfel, batranii spun ca cine sfarseste inecat in lac va fi mancat de pesti.

De alfel, exista si numeroase povesti infricosatoare legate de fostii localnici. Multi turisti vin sa viziteze aceasta zona deoarece este destul de aproape de orasul Bistrita. In zilele toride de vara, localnicii vin aici pentru a se recreea. Daca sunteti pasionat de pescuit, puteti sa va petreceti vacanta chiar aici, bucurandu-va de priveliste muntilor Calimani. Totodata, lacul are anumite proprietati curative deoarece aerul din aceasta zona este puternic ozonat.

In cazul in care sunteti interesat de aspectele culturale ale zonei, noi va recomandam sa vizitati Sugalete.

Aceasta locatie este de fapt un ansamblu de case, construit in 1480, situat chiar in centrul Bistritei. Initial ansamblul avea scop comercial, iar acum sute de ani aici existau numeroase ateliere si pravalii. Etajele cladirii erau locuite doar de persoanele cu un statut social inalt. Astazi, la parterul complexului se gasesc numeroase magazine, iar etajele superioare doar infrumuseteaza centrul orasului, nefiind locuite.

0 Shares:
You May Also Like