Unul dintre aspectele cheie, atat in conversatiile cu arhitectul si constructorii, cat si in general, este alegerea materialelor pentru construirea casei. Si, pentru a determina cu ce materiale este mai bine sa construiti o casa, trebuie sa aveti, din nou, diferiti factori in minte.

Locatie, clima si regiuni

Primul va fi, mai exact, locatia casei. Si, in functie de regiune si de locul in care dorim sa localizam constructia, nevoile vor fi diferite. Nu este acelasi lucru sa construiesti o casa la mare decat in mijlocul campiei. In acelasi mod, nu este acelasi lucru sa ridicati constructia intr-un loc adapostit si colectat decat intr-un teren mai deschis si expus la vremea nefavorabila.

 Casa in zone cu o clima calda

In zonele cu clima si regiunile mai calde sau temperate, poate fi interesant sa se utilizeze materiale de constructie mai usoare. Acestea, in general, pot fi mai ieftine si, de asemenea, suficiente pentru cerintele care pot fi avute in lunile de iarna.

Casa in zone cu o clima capricioasa

Pe de alta parte, in zonele cu clima mai extrema, cea mai atractiva optiune este cu siguranta construirea casei cu materiale mai grele si mai rezistente, suficiente pentru a proteja interiorul casei in cele mai grele luni.

Este adevarat ca, in unele tari din Europa, cum ar fi tarile mai calde cum ar fi Italia sau Spania, exista multe zone in care verile sunt calde si iernile pot fi foarte grele.

In aceste cazuri, cea mai buna optiune este sa cauti la cele mai moderne materiale de constructie care permit o izolare termica eficienta, astfel incat sa nu trebuiasca sa suferiti in ianuarie sau august si, desigur, sa nu dedicati o buna parte din bugetul lunar pe facturile de incalzire sau energie electrica.

Acest lucru are, de asemenea, multe de-a face cu eficienta energetica, care este un subiect care este foarte in voga.

Si asta pentru ca in prezent, proprietatile trebuie sa aiba un certificat de eficienta energetica privind caracteristicile si functionarea, in conditii normale, care sa serveasca la calificarea acestuia si care este obligatoriu in orice operatiune de cumparare si vanzare de bunuri imobiliare.

Prin urmare, si nu numai pentru economiile si confortul pe care le presupune pe termen lung, eficienta energetica va fi o chestiune buna in care sa investeasca, deoarece cu cat ratingul este mai bun, cu atat este mai mare evaluarea si cu atat este mai mare productia proprietatii in cazul in care este pusa in vanzare in viitor.

Interesat de contructia unei case de la zero? Iata aici multiple materiale de constructie: plasa sudata si alte materiale.

Caracteristici si distributie

Caracteristicile si distributia casei sunt, de asemenea, un factor de luat in considerare atunci cand alegi materiale de constructie. Adevarul este ca, in acest moment, sfaturile si opiniile arhitectilor si tehnicienilor sunt cele care trebuie luate in considerare, deoarece, cu exceptia cazurilor exceptionale, un cumparator mediu de locuinte care doreste sa-si construiasca casa, nu cunoaste avantajele si dezavantajele utilizarii unor materiale sau altele.

De asemenea, stilul casei pe care doriti sa o construiti poate influenta. O casa care isi doreste sa aiba un aspect modern si avangardist nu este aceeasi cu alta care arata mai rustic sau traditional.

Cum aratau materialele de constructii in trecut

Lemnul era folosit de grecii antici pentru a construi structuri permanente si elaborate, cum ar fi temple si lacasuri de cult. Templele chinezesti antice au fost, de asemenea, construite din lemn. Templul Nanchen este cea mai veche cladire din lemn care a supravietuit din lume si se crede ca a fost construita in 782 d.Hr.

Din punct de vedere istoric, lemnul a fost folosit si ca material de constructie pentru cladiri sau bariere militare temporare datorita naturii sale abundente si imediat exploatate.

Datorita abundentei sale, lemnul a fost mult timp o resursa populara de constructie in America de Nord si in parti ale Europei. Lemnul este inca folosit frecvent in cadrele caselor din America de Nord.

Romanii sunt faimosi pentru utilizarea betonului; multe dintre structurile lor au supravietuit. Betonul roman timpuriu era foarte ieftin si usor de facut, deoarece era produs numai din moloz si apa. Natura ieftina si durabila a betonului il face un material de constructie versatil care este inca folosit pana in zilele noastre.

In 1849, amestecul de apa, ciment si agregate a fost pentru prima data combinat cu otel pentru a crea beton armat. Betonul armat a fost folosit in fundatii, poduri si autostrazi inca de la conceptie.

Iata deci cum aratau materiaelele de constructii in trecut si cum unele dintre ele inca mai sunt folosite si in prezent. Prin urmare, se poate deduce ca inaintasii nostri au facut descoperiri importante pentru a obtine cele mai bune materiale ale vremii. De acolo, s-au dezvoltat si alte materiale de constructii mai bune.

0 Shares:
You May Also Like