Pentru a speria permanent rozatoarele din casa ta, exista o solutie eficienta: Apeleaza la un profesionist care se ocupa cu combaterea daunatorilor. Acest expert in controlul sobolanilor si a altor rozatoare foloseste procese si tehnici sigure, poti sa fi sigur de asta, dar suntem convinsi ca tot apar intrebari din partea ta, in special cu privire la durata si eficacitatea tratamentului:
Cat dureaza interventia? Sunt necesare mai multe vizite? Dupa cate zile putem vedea rezultatele? Putem ramane in casa in timpul interventiei?
Care este durata unei exterminari?
Durata deratizarii depinde de diversi factori:
- zona de tratat;
- numarul de rozatoare prezente;
- tipul de rozatoare (sobolan, soarece, soarece de camp);
- constrangeri tehnice;
Durata deratizarii este de cateva ore pentru o casa de 100 de metri patrati, de exemplu. In cazul unei cladiri mari, cu multe etaje, de multe ori sunt necesare mai multe interventii pentru a pune capat prezentei rozatoarelor.
Este necesar sa parasesti locuinta in timpul deratizarii?
Personalul profesionist de combatere a daunatorilor este instruit in cele mai recente metode si tehnici de combatere a rozatoarelor. Sunt luate masuri de precautie deoarece produsele biocide sunt toxice pentru oameni si pentru animale de companie.
In mod normal, rezidentii pot ramane in incinta dupa ce are loc deratizarea si specialistii parasesc locatia. Accesul la momeala otravita sau la capcane este limitat, daca nu chiar imposibil.
Cine plateste aceasta interventie, totusi? Proprietarul este obligat sa inchirieze o locuinta sanatoasa, decenta si sa asigure igiena incaperilor in conformitate cu legea in vigoare. Prin urmare, este la latitudinea proprietarului sa plateasca costurile exterminarii sobolanilor in caz de de infestare.
Cum are loc o deratizare?
In primul rand, este important sa cunoastem procesul de exterminare a rozatoarelor. Deratizatorul va urma pasi precisi adaptati fiecarei situatii pentru a oferi servicii eficiente si de durata in timp.
Eficacitatea combaterii daunatorilor depinde de abilitatile si know-how-ul profesionistilor.
Deratizarea are loc in general in 4 etape:
- Diagnosticul precis al numarului de rozatoare prezente;
- Determinarea tipului de rozatoare (sobolan, soarece, soarece de camp);
- Curatarea zonei infestate;
- Dezinfectia folosind tehnici adecvate (momeala, capcana, ultrasunete etc.)
O vizita de urmarire dupa tratament va fi efectuata de catre profesionist daca acesta considera ca este necesar. Lucrarea va fi diferita daca interventia are loc intr-o locuinta private, fata de un magazin alimentar, de exemplu. Se iau masuri de precautie pentru a asigura o munca eficienta dar si discrete, indiferent de tipul de rozatoare si de locatia cu pricina.
In functie de infestarea rozatoarelor, sunt posibile mai multe tehnici de combatere ale acestora:
- compusi toxici ingerabili, momeli otravite;
- capcane si repellent;
- aparate cu ultrasunete;
- grile anti-rozatoare;
- etc.
Modul de tratament pentru deratizare este ales in functie de situatie dupa trei metode: uciderea rozatoarelor, capturarea lor sau sperierea lor.
Pentru a concluziona, unele specii de rozatoare pot provoca mari pierderi financiare, pot creste riscul de incendiu sau scurgeri de apa sau gaz si pot transmite boli grave.
Aceste creaturi pot deveni o mare problema daca se ajunge la o infestare de grad mare sau la un focar. Prin urmare, este esential sa apelezi la o companie de control al daunatorilor pentru a reglementa si a limita infestarea.